zaterdag 30 mei 2020

Mijn eigen imago en website veranderen

Vanuit mijn enquête werd het mij duidelijk dat mijn bedrijf wel een boost kan gebruiken. De afgelopen weken heb ik daarop ingespeeld en mijn imago veranderd. In deze blog laat ik je veranderingen zien.

Eerste veranderingen
Ik ben begonnen met kijken waar ik mij kan verbeteren - vanuit de antwoorden van mijn enquete - en dat zijn toch wel mijn doel van social media, diensten en mijn online zichtbaarheid. Het is nu vooral gericht op fotografie en dat wil ik dus aanpassen. Ik ben meer dan alleen een fotograaf en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik heb op papier geschreven wat ik ga aanpassen en een content kalender gemaakt. [Hier vind je een blog over mijn content kalender].

Mijn website aanpassen
Door Estelle haar aanpassingen in de teksten, is mijn website tekstueel al goed ingericht. Op de homepagina moet er duidelijker naar voren komen wat ik aanbied en dit heb ik aangepast door een duidelijk mijn hoofd diensten toe te passen op m'n homepagina.Mijn Instagram optimaliseren
Vanuit mijn enquête kwam naar voren dat mijn online zichtbaarheid niet altijd optimaal is en mijn diensten ook op social media niet duidelijk zijn. Allereerst heb ik gekeken naar hoe ik mijzelf wil noemen. Ik noemde mij eerst online marketeer & fotograaf. Maar ik wil een naam wat de hele lading dekt. Met een aantal mensen heb ik gebrainstormd en heb ik besloten om over te gaan naar: Content Marketeer. Dit is vooral gericht op content creatie, social media en content beheren voor bedrijven. Ik vind dat dit de hele lading dekt. Daarnaast heb ik mijn Instagram bio aangepast waardoor daar ook duidelijk is wat ik doe.

Ik heb een opsomming gebruikt zodat potentiële klanten kunnen zien wat ik aan te bieden heb als bedrijf.

Daarnaast heb ik gekeken naar de content die ik plaats. Vanuit mijn enquête is gebleken dat ze persoonlijkheid willen zien. Meer foto's van mijzelf en tips voor social media. Dit heb ik aangepast in de content die ik plaats. Het zijn nu meer inhoudelijke posts, met minder fotografie en meer mijzelf.


Captions schrijven voor social media
Daarnaast ben ik bezig geweest met captions schrijven. Persoonlijk wil ik blijven, maar ik wil meer tips delen voor mijn volgers en alvast een tipje van de sluier geven, waardoor ze bij mij meer informatie kunnen inwinnen.
Ik merk dat mijn captions onwijs vooruit zijn gegaan. Ik heb ze geschreven vanuit de foto's. Ik post drie keer per week, vanuit mijn content kalender en dat is van maandag t/m vrijdag. Het weekend post ik niks zodat ik ook vrije tijd heb. Ik schrijf één persoonlijke caption per week, een caption met informatie/tips over social media of fotografie. En ik post een caption waar ik geïnteresseerd ben in mijn volgers.

Deze week heb ik een caption gemaakt over mijn grootste blunder als fotograaf - met de vraag wat jouw grootste blunder is. Daarnaast heb ik een caption geplaatst over hoe je maandag eruit ziet? En een caption over het verschil tussen een contentplan of een strategie. Hier heb ik veel reacties op gekregen van mensen die hulp nodig hebben met een contentplan.

Positieve veranderingen
Ik ben blij dat ik dit heb gedaan omdat ik merk dat ik veel meer interactie heb met mijn volgers en potentiële klanten. Ook heb ik hierdoor al twee opdrachten mogen ontvangen. Elke twee weken ga ik hier voor zitten om bezig te gaan met schrijven, content maken en inplannen.


Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.