vrijdag 3 april 2020

STARR REFLECTIE EN LOGBOEK SEMESTER 3

YAY! Mijn doel en planning is weer goed afgewerkt. Ruim voor de deadline zit ik met mijn positiviteit Spotify lijst, een overdosis cafeïne en een hondje op mijn schoot. Zie je het beeld voor je? Ik blik met deze reflectie en logboek (69 uur) terug op mijn derde semester.

In mijn eerste blog heb ik vol enthousiasme geschreven dat deze periode gaat over mijn eigen bedrijf en het oppakken van mijn positionering van vorig semester. Ik heb een aantal doelen opgesteld, zoals een positioneringsstrategie, sparren met andere ondernemers en mijn bedrijf gaan openen deze periode.

Daarnaast werk ik sinds februari bij Make Fashion en daar wil ik het aansturen, dirigeren en coördineren gaan ontwikkelen. Ik ga in overleg met mijn werkgever dit doen d.m.v een contentstrategie en kalender. Projectmanagement en planmatig werken is het verdiepen en mij positioneren als bedrijf. Ook wil ik algemene voorwaarden opstellen, die het juridische aspect weer overlapt.

POSITIONERINGSSTRATEGIE VOOR HASHTAG CONTENT (10 UUR)

Situatie: Mijn startpunt: Ik heb vorig semester ontdekt dat ik mijn bedrijf als familie en bruiloftsfotograaf wil omgooien naar de zakelijke kant van fotografie mét social media erbij. In deze opdracht wil ik een duidelijk overzicht creëren voor mijzelf waarmee ik hoop dat mijn positioneringsstrategie mij hierbij kan helpen.

Taak: Mijn taak is eigenlijk dat ik voor het positioneringsstrategie nog niet een idee had van mijn bedrijf en dat het nu helder gaat worden. Dit positioneringsstrategie is het begin van mijn bedrijf, waarbij ik ook nog niet wist hoe ik ging heten en wat mij onderscheid van anderen.

Activiteiten: Voordat ik ging beginnen, heb ik eerst op papier gezet wat mijn huidige positionering is. Daarna ben ik begonnen met het maken van een mindmap met woorden die passen bij mij en mijn onderneming. Al gauw kwamen er woorden als: 'persoonlijk, kleine bedrijven en content' uit mijn mindmap. Daarna ben ik begonnen met het opstarten van de why who what en de why van mijn bedrijf. Uiteindelijk heb ik een pagina tot leven gecreëerd. Daarin staat precies wat ik wil doen met mijn bedrijf.

Resultaat: Toen ik de strategie ging invullen, kwam ik er gelijk achter dat ik voor mijzelf wel een heel duidelijk plaatje heb wat ik wil gaan doen met mijn bedrijf. Ik wil specifiek mij richten op Instagram, daarom ook de naam # Hashtag Content. Ik wil mij focussen op de juiste doelgroep naar je kanaal trekken met meer volgers en meer likes. Een combinatie van een strategie en een productie (de fotoshoot). Het is mijn kennis die ik door verschillende opleidingen en cursussen heb gedaan, die ik deel en onderscheid.

Reflectie: Ik ben blij dat ik duidelijk op papier heb gezet wat ik wil en wat de komende stappen gaan worden. Normaliter ga ik zonder enig plan of strategie van start, maar nu voelt dit een stuk beter en ben ik erachter gekomen dat ik heel duidelijk mijn visie en missie op papier kon zetten.

Positioneringsstrategie uitwerken. (8 uur)
Het brainstormen met andere ondernemers. (2 uur)HASHTAG CONTENT (44 uur)

Situatie: Mijn startpunt: Ik ben begonnen met Manon Fotografeert 4 jaar geleden en nu ga ik mijn bedrijf op de schop zetten. Net als de positioneringsstrategie, wil ik ook voor Hashtag Content een huisstijl, website en de juridische aspecten gaan uitzoeken

Taak: Mijn taak is eigenlijk om een compleet huisstijl van Hashtag Content op te starten en daarbij een website met juridische aspecten. Ik wilde in deze periode mijn bedrijf compleet opstarten voor de zomerperiode, zodat ik dan gelijk live kan gaan. Ik verwacht dat dit ook een haalbare deadline is.

Activiteiten: Ik ben begonnen met een huisstijl voor Hashtag Content. In deze blog lees je precies waarom ik voor bepaalde kleuren en lettertypes heb gekozen. Daarna ben ik aan mijn website begonnen. Al gauw merkte ik dat er ook een algemene voorwaarden moest komen. Na de les over juridische aspecten, heb ik mij hierin verdiept. Ik merk dat ik de volgorde prettig vind om vanuit een huisstijl een website te creëren. Tijdens het maken van de website liep ik wel tegen een aantal zaken aan. Het website bouwen in wordpress is mij nog onbekend. Dit ga ik volgend semester iets meer oppakken, omdat daar de competenties ook gaan over het bouwen van websites. Daarnaast miste ik foto's van mijzelf. Ik heb gekozen voor een fotograaf in de buurt, die ook startend is, om foto's van elkaar te maken die wij beide kunnen gebruiken voor onze marketing uitingen. Daarnaast heb ik een weggeefertje gemaakt op mijn website: een inhaak content kalender.

Resultaat: Doordat ik alle stappen goed heb opgeschreven, kon de website compleet gemaakt worden met tekst die nagekeken is door Estelle, een fotoshoot met een professioneel fotograaf en algemene voorwaarden waardoor al mijn werk gedekt is. Ook vind ik het fijn om veel vormgeving te hebben gemaakt.

Reflectie: Ik heb in dit semester vooral veel geleerd over het maken van algemene voorwaarden. Dankzij een aantal powerpoints die ook werden gedeeld op Slack, heb ik die ook gebruikt. Ook ben ik met andere websites als DuPho verder geholpen in het maken van algemene voorwaarden. Daarnaast heb ik mij ook verdiept in portretrecht en vind ik het bijzonder hoe lang er nog recht zit op je foto's wanneer je overleden bent. Ik ben nog altijd blij met de keuzes die ik heb gemaakt voor mijn bedrijf en de volgorde ervan. Ik werk graag dankzij deze periode met lijstjes en strategieën. Het heeft goed uitgepakt. 

Fotoshoot met The Moment Fotografie (5 uur)
Bewerken foto's (2 uur)
Huisstijl Hashtag Content (6 uur)
Website Hashtag Content maken (28 uur)
Website teksten laten controleren en aanpassen door Estelle (2 uur)
Algemene voorwaarden opstellen (6 uur)
Portretrecht ingedoken (2 uur)
AANTAL UREN: 69 uur


De competenties inzetten in mijn projecten

Algemene voorwaarden en een blog over portretrecht valt onder juridische aspecten. Het aansturen door Estelle die ik heb gevraagd mijn website te laten controleren. Daarnaast heb ik tijdens de fotoshoot met The Moment Fotografie aangestuurd. Helaas was het niet meer mogelijk om met Make Fashion een content kalender te maken om aan te sturen, dit heb ik veranderd in een inhaak kalender met belangrijke dagen. Deze kalender valt ook weer onder het planmatig werken waardoor je de dagen van de inhaakkalenders kan toevoegen. Ook heb ik planning toegevoegd aan de blog van de inhaakkalender, die ik heb toegepast in de posts voor Make Fashion. Helaas is het aansturen wat minder gelukt, omdat de communicatie niet meer mogelijk is door het virus en het bedrijf ook mijn werkzaamheden voor nu heeft uitgesteld. De briefing die ik heb geschreven voor Estelle, valt onder het briefing -en projectplannen.


Liefs,
Manon


Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.