dinsdag 10 maart 2020

Website Hashtag Content


Bij een nieuw bedrijf hoort natuurlijk ook een nieuwe website. Dit semester heb ik mijn grootste tijd in het maken van een website gestoken. Een website gebruik ik zodat ik mijn diensten uitgebreid kan beschrijven. De website is een toevoeging aan mijn Social media kanalen. Ik kan op Social media de mensen lokken met wervende teksten, die ze weer verwijzen naar de website. 

Het belang van een goede website
Een goede website is natuurlijk een essentieel onderdeel van uw online marketing doeleinden en is veel meer dan alleen maar een informatiebron over je producten en/of diensten. Een website is eigenlijk ook een visitekaartje en laat gelijk zien wat je precies doet. Ook moet een website gebruiksvriendelijk te zijn. Een klant haakt snel af als de website niet overzichtelijk is. Het is binnen enkele seconden gebeurd, want vergeet niet dat je maar één keer de kans krijgt om een eerste indruk te maken.

Wordpress of Wix? 
Het is misschien een overweging die je gaat maken wanneer je een website gaat bouwen. Ik heb voor het eerste opzetje gekozen voor Wix, om in de toekomst over te stappen naar Wordpress. Wix heeft een heleboel goede functies waardoor het perfect is voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met een website bouwen. Ook biedt Wix sinds kort de mogelijkheid om je aan de standaard SEO-praktijken te houden, zodat je je website bovenaan in Google kunt krijgen. Dit is ook een reden waarom ik Wix toch ben gaan gebruiken.

Wordpress is een fijn programma omdat je website vrij gemakkelijk uit te breiden is met allerlei plugins. Helaas vind ik nu dat het eenvoudiger lijkt dan het is. Je zult je ook wel goed moeten verdiepen in het uitgebreide aanbod van thema's en plugins die je kunt installeren. Omdat ik geen tijd heb om me te verdiepen in deze technische details dit semester, heb ik een online webbuilder gekozen.


Begonnen aan mijn website
Ik heb mijn website dus gestart via Wix. Ik heb geen template gekozen en met blanco papier begonnen met ontwerpen. Van te voren heb ik wel bedacht; ik wil geen slideshows meer op mijn website en mijn homepagina moet gelijk duidelijk uitstralen wat ik doe. Daarnaast moet je op mijn homepagina ook al een kleine info vinden over mijzelf en mijn diensten - die weer door worden gelinkt naar andere pagina's. Ik wil mijn diensten wel gaan uitbreiden, maar heb nu eerste de diensten erop gezet die ik al doe, dus nu ook officieel kan aanbieden. Ik heb onder de fotografie pagina toch nog een deel particulier gehouden, voor de bruiloften en huidige portret klanten.Teksten
De teksten heb ik allereerst zelf geschreven op elke pagina. Gelukkig heb ik een klasgenoot die onwijs handig is met teksten en die mijn teksten heeft gecontroleerd op spelfouten en zinsstructuur.
Ik ga ook in de toekomst samen met Estelle voor bedrijven hun content maken, zodat Estelle de teksten kan aanpassen op correct Nederlands.

Tromgeroffel......
Dit is het moment waarom jij naar onder hebt gescrold: mijn website is in de lucht. Na 30 uren hard ploegen en zweten, kun je het resultaat hier vinden.

Liefs,
Manon


Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.