dinsdag 3 maart 2020

Positioneringsstrategie

Stap twee van mijn positionering; een positioneringsstrategie. Omdat ik mijn bedrijf compleet aan het omzetten ben, leek mij dit een verstandige keuze om mee te beginnen.

Inmiddels is het denken over een naam al uitgebreid begonnen na de mindmap en het overleggen met andere ondernemers. Het is Hashtag Content geworden! Vanuit dit concept ben ik begonnen met het schrijven van een positioneringsstrategie.


Huidige positionering
Ik heb in het kort een analyse gemaakt van mijn huidige stand van zaken. Ik ben begonnen in 2016 met Manon Fotografeert, wat vooral gefocust was op bruiloften en andere particulieren fotoshoots. De communicatie boodschap was dan ook dat ik ongeposeerde beelden in combinatie met liefde vastleg. Ik wil nu een fotograaf zijn die een specialisme heeft. Waarbij de klant een bepaald soort foto wilt en gelijk aan mij denkt. Ook mocht de bedrijfsnaam iets minder persoonlijk.


Mijn roeping en ideale klant
De tweede fase is het vastleggen waarom je in de business zit. Ik doe fotografie al zolang ik mij kan herinneren. Toen ik de studie fotografie ging volgen, kwam ik erachter wat er allemaal bij komt kijken. Ik heb op mijn social media het bedrijf laten groeien naar meer dan 1000 volgers en dit geldt ook voor Facebook. Ik merk dat mijn huidige klanten ook een grote vraag hadden over social media en hoe ik in korte tijd enorm ben gegroeid. Het is een fijne combinatie; de fotografie en de social media. In mijn stageperiode heb ik ook als tip meegekregen om hier wat mee te doen. Het inspireert mij om de diversiteit aan mensen te ontmoeten en elkaar te helpen als beginnende bedrijven. Ik zou graag een bedrijf willen waarbij ik niet meer alleen bekend sta als fotograaf, maar ook als social media expert.
Op de vraag welk type klant ik het meest heb geholpen, kwam ik met de fashion webshop waar ik werk. Ik ervaar dat bedrijven niet genoeg kennis en tijd hebben die je juist wel in de social media kanalen moet steken. Ook zijn het vaak klanten die nog geen duidelijke strategie voor hun social media hebben. Dit is dus de fashion industrie. Ik werk het liefst ook met bedrijven die in de beginnende fase zijn of een ZZP ondernemer.


Kerncompetenties en organisatiecultuur
Ik wil specifiek mij richten op Instagram, daarom ook de naam # Hashtag Content. Ik wil mij focussen op de juiste doelgroep naar je kanaal trekken met meer volgers en meer likes. Een combinatie van een strategie en een productie (de fotoshoot). Het is mijn kennis die ik door verschillende opleidingen en cursussen heb gedaan, die ik deel en onderscheid.
Ik blink uit in mijn persoonlijke aanpak die ik meegeef in mijn diensten. Dit doe ik door persoonlijk contact te leggen met de klant en een persoonlijke touch geef aan de foto's. Ik wil mij heel duidelijk - van te voren al - verdiepen in de klant en het bedrijf. Vergelijkende bedrijven geven vooral cursussen op social media met tips die bijna iedereen deelt, maar ik ga de social media compleet overnemen.
Mijn diensten zijn uniek omdat ik de combinatie aan kan geven. Ik bied fotoshoots, maar ook de social media en strategie├źn.

Finaliseren en valideren
Een paar statements voor mijn bedrijf;

  • Ik bied fotografie voor kleine bedrijven en ZZP'ers door een creatieve en persoonlijke manier omdat je dan jouw persoonlijkheid terugziet op de foto.
  • Ik bied social media uitbesteding voor kleine bedrijven en ZZP'ers door je complete social media uit te besteden omdat je dan als bedrijf, je kan focussen op je bedrijf en niet met de marketing-uitingen.
  • Ik bied fotografie shoots aan voor kleine bedrijven en ZZP'ers in verschillende prijspakketten omdat je dan voor elke doelgroep een fotoshoot beschikbaar hebt.
Ik wil mij dus heel duidelijk richten op de zakelijke fotografie - met een kleine zijtak naar de bruiloften en portretten.Tot leven brengen
Mijn favoriete - en laatste stap - van mijn plan. Doelen tot mei 2020, wanneer ik officieel de lucht in wil. Ik heb mij inmiddels opnieuw ingeschreven onder de naam Hashtag Content en de huisstijl af. Daarnaast heb ik aangekondigd dat er veel gaat veranderen in mijn bedrijf. Het lijstje gaat langzaam afgevinkt worden.

Liefs,
Manon

Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.