vrijdag 7 februari 2020

Semester 3... It's all about my own business


Wat vliegt de tijd. We zijn alweer aangebroken in het derde semester en die staat in het teken van Manon Fotografeert (en mijn nieuwe naam) en het positioneren van mijn bedrijf. Ik heb er onwijs veel zin in en ik leg jullie in het kort uit wat mijn planning is.

Een korte samenvatting: afgelopen semesters ben ik vooral op zoek gegaan naar wat ik écht leuk vind om te doen. Ik fotografeer nu al 4 jaar als Manon Fotografeert en heb sinds vorig semester besloten mijn bedrijfsnaam veranderen, omdat ik nu veel meer kan aanbieden dan alleen fotografie. Ook heb ik ontdekt dat de social media en de bedrijfsfotografie mijn aandacht trekt in plaats van de bruiloften en gezinnen die ik afgelopen jaren heb gedaan. Ik heb mij verdiept en gefocust op Instagram door een cursus te volgen en verschillende trucjes heb toegepast op mijn Instagram.

Verdiepen als bedrijf.
Het is een stap voor mij om te veranderen van een complete doelgroep. Ik heb in het eerste semester een concurrentieanalyse geschreven en ik ga dit semester kijken wat mij onderscheid van de andere bedrijven; mijn positionering. Dit ga ik uitzoeken. Daarnaast ga ik inspiratie opdoen bij soortgelijke bedrijven en hun aanpak hierin. Ik ga met verschillende andere ondernemers een onderzoekje aan en sparren over het ondernemingsschap en waar ze in de social media wereld tegenaan lopen.

Contentstrategie en kalender
Sinds januari kan ik een vreugdedansje opvoeren, want ik werk sinds kort als Content Creator voor Make Fashion. Voor dit bedrijf ga ik - in het kader van leiding geven - een contentstrategie opzetten en een contentkalender maken zodat de Instagram en Facebookpagina actief blijven. Ik heb één dag in de week afgesproken om daar intern aan het werk te gaan met foto's maken en het overleggen voor de social media kanalen.

De student heeft kennis van:
Projectmanagement
Briefings
-
en projectplannen
Juridische aspecten in relatie tot online communicatiemiddelen
De student beheerst de vaardigheden:
Planmatig werken
Contentselectie
Aansturen, delegeren en coördineren
De student heeft kennis van:
Projectmanagement
Briefings
-
en projectplannen
Juridische aspecten in relatie tot online communicatiemiddelen
De student beheerst de vaardigheden:
Planmatig werken
Contentselectie
Aansturen, delegeren en coördineren
Het beoordelingsformulier toevoegen
Het aansturen, dirigeren en coördineren valt onder het verhaal van Make Fashion. Ik ga in overleg met mijn werkgever dit doen d.m.v een contentstrategie en kalender.
Projectmanagement en planmatig werken is het verdiepen en mij positioneren als bedrijf. Ook wil ik algemene voorwaarden opstellen, die het juridische aspect weer overlapt.

Ik ga mijn 60 uren zo indelen dat ik de 30uur verdeel onder beide projecten. Ik ga beginnen met een logo ontwerpen voor mijn bedrijf en een onderzoek doen naar andere bedrijven en vanuit daar kijken hoe ik mij onderscheid. Ook wil ik mij verdiepen in mijn algemene voorwaarden voor de fotoshoots.

Voor Make Fashion ga ik een contentstrategie en planner maken die ik - in overleg - ga uitvoeren op de social media kanalen van hun. Daarnaast ga ik de helft van de tijd foto's maken en inspiratie opzoeken bij andere webshops.

Liefs,
Manon

Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.