maandag 24 februari 2020

Jezelf en je bedrijf positioneren: sparren met andere ondernemers

Vol enthousiasme wil ik Manon Fotografeert omgooien naar een bedrijf die veel meer kan dan alleen fotograferen. Mijn enthousiasme en mijn ideeën zijn aanwezig, maar nu nog alles op een rijtje zetten. En daar was Roos Buitendijk. Mijn rots in de branding.
Boordevol ideeën die (nog) niet tot uitkomsten komen
Ik heb een mindmap gemaakt met ideeën die maar bleven rondspoken in mijn hoofd. Ik heb ze opgeschreven op papier en vervolgens in illustrator toegevoegd. Dit zijn de woorden die passen bij het bedrijf die ik wil beginnen.

Female frames
Gelukkig was daar Female Frames. Een Facebook groep voor vrouwelijke (creatieve) ondernemers die allemaal in een soortgelijke branche werken. Ik heb een oproepje gedaan in de groep, zodat ik met andere ondernemers kon sparren over mijn bedrijf. Roos Buitendijk was mijn rots in de branding.
De belangrijkste lessen die ik heb gekregen van Roos zijn dat ik vooral het veel tijd moet geven. Ik wil soms te snel iets opstarten zonder een plan en er goed naar gekeken te hebben. Daarbij heeft dit gesprek echt lucht gegeven en ga ik aan de slag met een positioneringsstrategie.

Daarnaast zat ik zelf er wel over in met de combinatie fotografie en social media, maar Roos vind het een goede combinatie: ''Je ontpopt jezelf tot het niet alleen strategisch vormgeven van je bedrijf of het advies wat je wilt verlenen, maar je kan de content ook zelf maken.''
Ook geeft ze aan goed te kijken naar wat de hulpvraag van de klant gaat zijn. Er zijn veel marketingbedrijven die vooral cursussen aanbieden en ik wil een andere dienst aanbieden.
Dit heeft mij onwijs verder geholpen en ga ik verwerken in mijn strategie.

Liefs, 
Manon

Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.