donderdag 9 januari 2020

STARR REFLECTIE EN LOGBOEK

YAY! Mijn doel en planning is weer goed afgewerkt. Ruim voor de deadline zit ik met mijn postiviteit Spotify lijst, een overdosis cafeïne en een hondje op mijn schoot. Zie je het beeld voor je? Ik blik met deze reflectie en logboek (67,5 uur) terug op mijn tweede semester.

In mijn eerste blog heb ik vol enthousiasme geschreven dat ik mij opnieuw wil positioneren in mijn bedrijf en bezig ga met een hoofdproject, zodat ik niet teveel hooi op mijn vork neem - zoals het vorig semester ging. Dit heb ik niet waargemaakt. Ik heb besloten om mijn bedrijf op de kaart te zetten door te investeren in een Instagram cursus en vanuit de cursus kijk, hoe mijn positionering is gegaan. Daarnaast heb ik beloofd het boek van Cor Hospes te lezen, maar na 5 pagina's is mijn interesse veranderd in een ander boek. Ik heb ook geschreven te focussen op Instagram; bingo! Dit is wel gelukt.

Instagram Cursus (Overzicht van alle blogs)

Situatie: Mijn startpunt: Ik heb een Instagram account met meer dan 1000 volgers sinds augustus. Ik ben bekend met een paar regels van Instagram. zoals het actief zijn en hoeveel hashtags je mag inzetten. Ik moet zeggen, dat het tot nu toe vooral een kwestie van doen is geweest. Dus nog niet naar de technische aspecten gekeken. Daarnaast vind ik dit kanaal het belangrijkst, hier haal ik het meeste mijn opdrachten van vandaan. Ook wil ik voor bedrijven vooral mij op dit moment focussen op het boosten van hun Instagram kanaal. Het doel van mijn Instagram Cursus is dan ook dat ik ga stijgen in volgers, meer weet hoe ik klanten kan aantrekken, meer leer over het algoritme en hoe ik mijn stories het beste kan gaan inzetten voor mijn bedrijf, maar dus ook voor potentiële klanten. 

Taak: De taak of doel van deze cursus is het overweg kunnen met het platform en alle ins en outs van Instagram compleet begrijpen. Mijn taak hierin is om mij de dagen van de cursus serieus te gaan volgen. De opdrachten die per dag aan de cursus zit verbonden, uit te voeren. Daarnaast is mijn taak om extra informatie - wat ontbreekt in de cursus - op te gaan zoeken. Deze IG cursus is mijn deskresearch voor dit semester. 

Activiteiten: Mijn activiteiten zijn het beginnen van de cursus - door het account te volgen op Instagram - en elke dag aantekeningen te maken van de cursus. 
Stap 1: In de eerste dag was mijn activiteit het creëren van een persona voor mijn bedrijf. 
Stap 2. De instagram highlights een update geven. 
Stap 3. Ik heb in deze dag een goede caption bedacht. 
Stap 4. De marketing funnel: de see, think, do en care fase. Verdiepen in de marketingfunnel. Om een voorbeeld te geven: In de see fase is de potentiële klant nog niet bekend bij mij. Ik ga dan een gratis e-book promoten om te downloaden. Of een gratis skype call. 
Stap 6. Hashtags onderzoeken tijdens de cursus. Hier heb ik extra tijd in gestoken door nog een extra hashtag onderzoek te volgen zodat ik meerdere hashtags heb kunnen toevoegen. Daarnaast heb ik het ook toegepast op mijn eigen Instagram kanaal met resultaat. 
Stap 7. Ik heb naast de cursus te hebben gevolgd over Algortime ook deskresearch gedaan op internet om nog meer informatie te zoeken hierover.

Resultaten:


De resultaten zijn van de cursus is het aanpassen van mijn biografie waardoor er veel duidelijk staat wat ik precies doe. Ook heb ik mijn naam veranderd naar een breder concept: Media. Zodat mijn Content Creator (waar ik nu officieel werk voor heb gevonden) ook gecombineerd kan worden met mijn fotografie. Daarnaast ben ik onwijs gegroeid in mijn hashtag onderzoek waardoor de helft van mijn likes vanuit de hashtags zijn gevonden. Ook ben ik beter geworden in de teksten die ik bij mijn foto's zet - zodat mijn interactie met volgers veel groter is.

Reflectie: Waar ik mij vorig semester veel breder heb ontwikkelt, heb ik dit keer gekozen om een specialisme te creëeren en ik heb het gevoel dat dit (bijna) gelukt. Perfectionistisch als ik ben, vind ik dat ik meer eruit heb kunnen halen wat betreft adverteren en een echte strategie en positionering voordat ik de dingen ga doen. Ik denk dat dit een mooi streven is om volgend semester te gaan doen, voor het bedrijf waar ik nu werk. Ik ben wel te weten gekomen dat Instagram het platform is wat het beste past bij mij. Het is ook fijn dat ik deze cursus heb gedaan nu we Marketing Communicatie les hebben, dit omdat veel vaktermen terug komen en ik dit ook kan terugkoppelen aan mijn docent hierin. Ook heb ik in het Instagram Stories gedeelte meer winst uit bepaald. Dit gebruikte ik zelden en ik heb nu een opzet gekregen om het toe te passen.

Logboek:
Het zoeken en inlezen naar de cursus van Dsocials (2 uur)
Dag 1 van de Instagram cursus blog en informatie  (3,5 uur)
Dag 2 van de Instagram cursus blog en informatie (3 uur)
Dag 3 van de Instagram cursus blog en informatie (2,5 uur)
Dag 4 van de Instagram cursus blog en informatie (3 uur)
Dag 5 van de Instagram cursus blog en informatie (3 uur)
Dag 6 van de Instagram cursus blog en informatie (2,5 uur)
Dag 7 van de Instagram cursus blog en informatie (3 uur)
Dag 8 van de Instagram cursus blog en informatie (3,5 uur)
Dag 9 van de Instagram cursus blog en informatie (3,5 uur)
Instragram highlights maken (2 uur)
Review schrijven over de cursus (2 uur)
Hashtag onderzoek en maken (5 uur)
Posts plaatsen met juiste hashtags + resultaat delen in blog (1,5 uur)

TOTAAL AANTAL UREN: 38,5 uur.

__________________________________________

JE DOET HET TOCH WEL GRATIS?! (HIER DE BLOG)

Situatie: Mijn startpunt: Met een boek vind ik het lastig een startpunt te geven. Het boek ging over Influencer Marketing (IM). Ik ben met Marketing Communicatie veel bezig met een marketingcommunicatieplan en voor Atelier zit ik op micro-influencers. Ik vond dit een toepasselijk boek om daar meer informatie over te schaffen. Ook werk ik sinds kort voor een fashion webshop die nog niet werkt met influencers. Ik denk dat dit een tekortkoming is en omdat ik er zelf niet veel over weet, ga ik dit boek lezen. Mijn doel is om meer te begrijpen hoe je een influencer vindt en inzet voor je bedrijf. 

Taak: De taak is eigenlijk om voor Make Fashion nog meer te weten te komen over Influencer Marketing, maar ook voor mijzelf als Content Creator. Ik vind het belangrijk om mee te gaan met de trends op marketing gebied.  

Activiteiten: Mijn activiteiten is heel kort gezegd, het lezen van het boek over Influencer Marketing en daar een blog over schrijven met mijn bevindingen van het boek.

Resultaat: Ik had wat tegenstrijdige gevoelens over dit boek en zag het op Social Media regelmatig voorbij komen. Het boek is wel logisch ingedeeld in drie hoofdstukken waarbij je eerst uitgelegd word wat IM is, daarnaast het toepassen en als laatste de details en voorbeelden. Dit was duidelijk, maar niet gelijk nieuwe informatie. 

ReflectieWat ik wel jammer vind. Dit boek wordt gepromoot voor marketeers en influencer, maar ik vind persoonlijk dit boek echt een gids voor marketeers. Mascha belicht wel regelmatig haar visie als influencer maar dit zijn een aantal learnings voor jezelf. Ik denk dat dit boek dan voor mij wel de uitkomst heeft gehad wat betreft Make Fashion. Ik weet nu dat het vooral belangrijk is te zoeken naar een Influencer die geschikt is voor deze niche. 

Boek lezen en review (15 uur)

TOTAAL AANTAL UREN: 15 uur
__________________________________

24 UUR LANG ZONDER TELEFOON (HIER DE BLOG)

Situatie: Mijn startpunt: Ik heb vorig semester een vlog opgenomen en heb daarbij meer views gekregen dan vorige vlogs. Ik wil dus ook mijn publiek die ik op Youtube heb, blij maken met meer vlogs. Omdat ik wel meer wil vloggen in mijn vakgebied, heb ik gekozen om een hele dag zonder telefoon te gaan leven. 
Taak: Ik was de persoon die de vlog maakte. Ik heb de vlog gemaakt met mijn nieuwe camera, zodat ik die ook gelijk kon uitproberen. De taak was om 24 uur zonder telefoon te zitten en te kijken hoe afhankelijk we zijn van de platformen die we gebruiken. Als ondernemer vooral. 
Activiteiten: Ik ben begonnen met mij dit keer vooral te focussen om een vlog te maken met wat meer inhoud dan de vorige, waarbij ik op een plek bleef zitten. Daarnaast heb ik in de nabewerking wat extra stukjes eruit gehaald - wat we hebben geleerd met film en geluid. 
Resultaat: Deze vlog is weer opnieuw veel keer bekeken, maar wel minder dan de vorige vlog. Ik denk dat dit komt omdat ik een te bredere doelgroep heb en mensen het doel niet begrijpen van de vlogs. Ik moet eerlijk toegeven dat dit ook vooral tests zijn en dat ik daarin ook zoekende ben geweest. 
ReflectieIk merk dat ik, door het resultaat te hebben gezien, vooral moet nagaan wat het doel is van de vlogs en waarom en voor wie ik ze maak. Dit geldt ook voor al mijn Social Media kanalen. Hier ben ik nog erg zoekende in. Ik heb nu natuurlijk wel geleerd dat de manier wat ik nu doe, niet duidelijk genoeg is. Maar ook voor mijzelf niet. 

Vloggen zonder telefoon (2 uur)
Editen en plaatsen (2 uur)

TOTAAL AANTAL UREN: 4 uur 
______________________________________

THE BREAKFAST CLUB

Situatie: Mijn startpunt: Ik heb vorig semester de eerste ontmoeting met The Breakfast Club gehad. Nu had ik mijn tweede meeting. Mijn doel was dit keer om mijn contacten die ik heb gemaakt warm te houden en met de nieuwe ondernemers die daar aanwezig waren, te connecten om een eventuele samenwerking. Ik wil graag met een van de ondernemers die ik daar ontmoet, een bedrijfsreportage gaan maken.

Taak: Het fotograferen van The Breakfast Club stond centraal. Mijn taak hierin was om een sfeerimpressie van de ochtend te fotograferen voor de socials van The Breakfast Club. Daarnaast mag elke ondernemer die aanwezig is bij het event een outfit shoppen die ik vervolgens ga fotograferen op een plek in de winkel die ze vervolgens kunnen gaan gebruiken op hun eigen platformen. Ze moeten mij dan wel taggen. 

Activiteiten: Ik heb de locatie opgezocht van The Breakfast Club en dit was een luxe fashion winkel in Gorredijk. Ik zag dat het een lichte ruimte was maar heb voor de zekerheid toch een flitser meegenomen. Op de dag zelf heb ik allereerst met het ontbijt foto's gemaakt van alle ondernemers en ook al verschillende connecties gelegd. Daarna heb ik de ondernemers apart op de foto genomen om ze beter te leren kennen.

Resultaat: Ik vind de uitkomst van deze ontmoeting ontzettend fijn. Ik heb met een ondernemer contact gehouden en onze visitekaartjes uitgewisseld. We hebben besloten om in het nieuwe jaar om tafel te gaan en dan te gaan kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen zodat we er een barterdeal uit kunnen halen. 

Reflectie: De tweede meeting met The Breakfast Club vond ik persoonlijk beter gaan dan de eerste meeting omdat ik nu precies wist wat mij te wachten stond. De eerste ontmoeting was erg onverwachts en ik was nu ook een stuk minder nerveus dan de vorige keer. Wel vond ik de ondernemers deze editie een stuk minder open dan de vorige. Van de 8 ondernemers heb ik een klik met 2 gekregen, 

The Breakfast Club aanwezig (6 uur)
Bewerken (3 uur)

TOTAAL AANTAL UREN: 67,5

Liefs,
ManonEen reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.