donderdag 2 januari 2020

24 UUR ZONDER TELEFOON EN SOCIAL MEDIA: AFKICKEN?


Geen telefoon. Geen Instagram checken. Niet scrollen door de tijdlijn van Facebook. Je kan het je bijna niet voorstellen, zonder telefoon op straat lopen. Ook ik ben schuldig aan het overmate gebruik van mijn telefoon. 

Een tijdje terug vond ik een website van Zwier voor mezelf. Deze website biedt letterlijk een 24 uurs uitweg zonder bereik op een eiland. Geen telefoon, geen wifi, geen tablet en geen tijd. Alleen jij en de omgeving. Ik moest stiekem wel even lachen toen ik dit las. Dat ze een plek aanbieden vóór geld, alleen maar omdat wij verslaafd zijn aan de technieken van het internet.

Nu heb ik natuurlijk geen 200 euro over voor een 24 uur zonder telefoon, dus besloot ik om dit in mijn eigen stekkie te doen. Een dag geen telefoon. Kreeg ik afkickverschijnselen? Je bekijkt mijn vlog hieronder.Conclusie
*let op! Dit bevat spoilers als je de video nog niet hebt gekeken. 
Hoe afhankelijk ben ik van de telefoon? Het was best een dingetje. De eerste ochtend. De gewenning om de telefoon aan te doen, om mijn berichtjes te kijken. Het gevoel dat ik mij wat 'leeg' voelde?! Ik moet zeggen dat ik had verwacht dat ik meer moeite had met het feit dat ik zonder telefoon ben. Het meedoen met je telefoon - wanneer je vrienden ook in hun telefoon zitten - is mijn grootste struikelblok geweest deze dag. En toen het moment dat de telefoon weer aanging; ik heb geen enkel belangrijk bericht gemist.

Een dag zonder telefoon? Dit kan wel vaker.

Liefs,
Manon

Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.