donderdag 12 december 2019

REVIEW: DE 10-DAAGSE INSTAGRAM CURSUS VAN DSOCIALS


Om even in de Sinterklaas stemming te blijven, die inmiddels weer in het warme Spanje zit: Vol verwachting klopt mijn hart. Bijna 35 uur heb ik besteed aan de cursus van Dsocials om alles te weten te komen over Instagram. Maar zijn mijn verwachtingen waar geworden? 

Mijn eerste indruk

Debra van Dsocials heb ik al een hele tijd gevolgd via haar Instagram kanaal. De cursus stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Debra heeft op haar website gezet dat dit de onderwerpen zijn die ik ga leren in de cursus:


 • Je gaat meer verdienen via social media
 • Je weet hoe je jezelf goed kunt profileren op Instagram
 • Je gaat stijgen in je volgers
 • Je weet hoe je klanten kunt aantrekken
 • Je weet waarom mensen bij jou moeten zijn
 • Je leert alles over hashtags & het algoritme
 • Je weet hoe je spetterende content moet maken
 • Je weet hoe je mensen in jouw sales funnel krijgt
 • Je weet hoe je moet verkopen via Stories zonder irritant over te komen en een personal brand moet opbouwen.


Debra biedt deze cursus aan voor €78,96. Dit heb ik er ook in geïnvesteerd.


Pluspunten aan de cursus


 • De meeste punten die Debra beloofd op haar website, worden ook aan bod gebracht bij de cursus.
 • De cursus is op een fijne manier beschreven, het is helder en niet in een moeilijke taal beschreven. 
 • Het is fijn dat je na de 10 dagen nog een e-book kan downloaden waar alle informatie nog een keer herhaald word.
 • Je kan Debra van de cursus makkelijk contacten als je een vraag hebt. Dit kan op het gesloten Instagram kanaal, maar ook prive en op de mail. 
 • In het begin van de cursus maakt Debra een woordenboek van de marketing termen die ze gaat gebruiken en wat de uitleg ervan is. 
 • Je krijgt verschillende opdrachten die je kan uitvoeren per dag.

Minpunten aan de cursus


 • Ik snap de intentie van de cursus om het op Instagram te doen, omdat het om Instagram gaat, maar ik vind het geen fijne indeling om terug te vinden - wanneer je een dag hebt gemist.
 • De cursus is echt de basis. En niet de toepassing van de informatie.
 • Niet elke dag geeft Debra een opdracht over het onderwerp.
 • De laatste dag van de cursus was er een livesessie midden op de dag. Die kan je ook niet meer terugkijken. 
 • Op het Instagram account vind ik de feed erg onduidelijk. Ik zou persoonlijk een 3 of 6 luik maken met 1 dag. Zo blijft het overzichtelijk om andere dagen terug te kijken.
 • Er is niet gelijk 1 onderwerp per dag. Soms is het overlappende informatie, dubbele informatie of niet een concreet onderwerp. Dit heb ik zelf zo gecreëerd in mijn blogs.

Informatie wat overlappend is aan mijn studie.
De eerste dag van de cursus kwam gelijk de doelgroep en het creëren van een persona aan bod. Dit hebben we met communicatie theorie ook behandeld. Ik vond het dan ook fijn dat ik dat boek erbij kon gebruiken, omdat de uitleg van Debra minimaal was. 

Wat heb ik geleerd en neem ik mee in mijn eigen onderneming?
Ik heb gelijk gemerkt dat Instagram echt het platform is wat ik het beste weet in te zetten. Vanaf augustus tot nu december - 5 maanden tijd - een bereik heb gekregen van meer dan 1000 volgers. Daarnaast wist ik al veel over het gebruik op Instagram.

Stap 1. Dankzij het toepassen van de persona, weet ik nu duidelijk wat mijn doelgroep is. Ook heb ik tijdens de cursus mijn Instagram profiel ge-update. Wat ook te zien en te lezen is in mijn eerste blog. Ik heb mijn naam veranderd van Fotografeert in Media. 

Stap 2. De instagram highlights een update geven. Ik moet toegeven dat ik het Instagram highlights gedeelte echt aan het verwaarlozen ben geweest. Hier is echt nog winst te behalen. Het is fijn om een opzet te hebben gekregen voor de Instagram stories. Hier kwam Debra in dag 9 ook nog een keer op terug. 

Stap 3. Dit was denk ik de meeste vage dag aan de hele cursus. Er kwam een deel in over hashtags, over een goede feed en captions. Ik heb in deze dag een goede caption bedacht. Dit kan je in blog 3 weer terug vinden. 

Stap 4. De marketing funnel: de see, think, do en care fase. De stappen om te doorlopen met je klant wanneer je een fotoshoot gaat aanbieden. Ik vind dit een interessante funnel om toe te passen. Nu maak ik posts om mensen te inspireren, maar ik ga bewuster nu deze fases inzetten. Dit doe ik door de tips te gebruiken die ik heb benoemd in deze blog. Om een voorbeeld te geven: In de see fase is de potentiële klant nog niet bekend bij mij. Ik ga dan een gratis e-book promoten om te downloaden. Of een gratis skype call. 

Stap 5. Het adverteren op Instagram. Ik moet zeggen dat ik nog steeds niet weet of ik deze methode al wil toepassen. Volgens mijn onderzoek, die ik deel in de blog, is het adverteren ook goed voor merkbekendheid. In het nieuwe jaar of volgend semester wil ik zeker kijken wat het effect is van adverteren. 

Stap 6. Hashtags onderzoeken tijdens de cursus. Het is fijn om te tips, zoals het ook volgen van hashtags te gebruiken in mijn eigen onderneming. Ik heb veel interactie door de hashtags die ik gebruik. Dit kun je zien in mijn blog over hashtags.

Stap 7. Het algoritme van Instagram. Achteraf gezien wist ik nog best veel over het algoritme dan ik dacht. Dit is een onzekerheidsdingetje van mij. De belangrijkste factoren zijn vooral de interactie, actief op Instagram zijn en de relevantie van je content. Dit zijn de drie factoren die ik ook goed aanpak wanneer ik iets plaats op Instagram. De tip die ik meeneem: Wanneer je plaatst, moet je ook reageren op content van anderen. Ik legde vaak mijn mobiel weg. Dit ga ik voortaan niet meer doen. 

Stap 8. Je soorten volgers. Het was erg interessant te lezen omdat mijn doel eerst was om het krijgen van veel volgers. Je hoopt natuurlijk op de 10.000. Dankzij deze cursus ben ik gaan beseffen dat het veel belangrijker is om volgers te hebben waar je echt wat aan hebt. 

Stap 9. Je stories en het filmen. Dit blijft voor mij een leerproces om ze steeds beter in te gaan zetten. De highlights heb ik dankzij de cursus aangepast.

Raad ik deze cursus aan? 
Ik denk dat deze cursus voor mij vooral een bevestiging is over hoeveel ik eigenlijk al weet over Instagram. Het is een fijne leidraad om te gebruiken, wanneer je ook voor een ander bedrijf hun Instagram gaat beheren. Je kan dan het stappenplan gebruiken van deze cursus, wat fijn is om mee te werken.

Wel denk ik dat de cursus geschikter is voor iemand die minder van Instagram weet en echt in de opstartfase is. Wanneer ik dit typ, heeft Debra ook een nieuwe cursus gelanceerd; Boost the socials. Zoals ze het zelf zegt; 'Het is een verlengde van de 10daagse'. Hier leer je ook een strategie schrijven voor je bedrijf, een bredere vorm van een hashtag onderzoek en levenslang toegang tot de cursus. Helaas is deze cursus echt buiten mijn budget, namelijk €440,-

Liefs,
Manon
Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.