donderdag 12 december 2019

DAG 9 VAN DE 10-DAAGSE INSTAGRAM CURSUS: VIDEO'S IN JE STORIES


Tegen jezelf praten en vervolgens de story een honderd keer opnieuw opnemen. Herkenbaar? Ik vind dit denk ik nog het lastigste om te doen. Een story is ontzettend belangrijk om jezelf op de kaart te zetten. 

Een story zorgt gemakkelijk voor interactie. Wanneer je een story maakt, kan je een vraag stellen of een poll maken. Dit is een gemakkelijke manier voor jouw volgers om te reageren. Ze hoeven niet een hele post te zien en de caption te lezen, maar gewoon een simpele story te kijken.


Een langere story
Je kan sinds 2018 langere video's toevoegen aan je Instagram Stories. Niet als één langer dan vijftien seconen durende post, maar wel op een andere manier. Als je bijvoorbeeld een video met een lengte van een minuut upload in je Insta Stories, dan wordt de video in vieren ge-upload. Je hoeft je video dus niet meer in stukjes van 15 seconden te knippen, Insta doet dit voor je. Wanneer kan je dit nou handig inzetten? Wanneer je een mededeling of leuk nieuwtje hebt. Misschien iets achter de schermen?

Tips voor het maken van een video op Instagram Stories

  • Spontaniteit: Zorg dat je video spontaan is. Niet dat je iets voorleest van een briefje maar echt een spontaan moment.
  • Houd de camera op ooghoogte: Wanneer je een video opneemt, zorg dan dat je filmt op ooghoogte en niet van het kikkerperspectief of het vogelperspectief.
  • Gepaste afstand: Herken je die Insta Stories wanneer iemand te dichtbij is met zijn gezicht op de camera? Niet doen dus!
Instagram stories hot maken
Bewerkte Insta stories zie ik steeds vaker voorbij komen. Het is leuk om effecten toe te passen op je stories om ze beter zichtbaar te maken, uniek. Hier heb je verschillende apps voor, die ik met jullie ga delen.


Designlab is een soort Photoshop, maar dan meer geschikt voor je telefoon. Je kunt in de app gebruik maken van stockfoto's maar ook uiteraard je eigen foto's gebruiken.

Unfold is een app die ik zelf ook al gebruik. Ze hebben kant en klare templates die er mooi uit zien. Je kan meerdere foto's op een story plaatsen. Ook kun je teksten toevoegen. Schrijf er bijvoorbeeld bij wat er op de foto's is te zien. Daarnaast kun je ook video's bewerken. Je kunt meerdere video's zelfs in een template plakken.

Liefs,
Manon


de Bruin, B. (2019, 29 augustus). Dit is hoe iedereen aan die bewerkte Insta stories komt. , van https://www.cosmopolitan.com/nl/lifestyle/a22773485/bewerkte-insta-stories-instagram/ 

Voeg nu langere video’s toe aan Instagram Stories. (2018, 8 oktober).  van https://www.funx.nl/news/up-2-date/39240-voeg-nu-langere-video-s-toe-aan-instagram-stories

Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.