donderdag 5 december 2019

DAG 8 VAN DE 10-DAAGSE INSTAGRAM CURSUS: SOORTEN VOLGERS


Je hebt verschillende soorten volgers. In deze cursus dag wordt duidelijk wat voor soort volgers er zijn en hoe je ze kan benaderen.

De kijker
De kijker is een stille volger die je wel volgt op bijvoorbeeld Facebook of Instagram, maar nooit je berichten liked of deelt. Tegenwoordig bestaat het grootste deel van de social media gebruikers uit kijkers. Hoe speel je in op deze stille volgers? 

De eerste stap is om van je kijkers likers te maken, dit doe je door het delen van inspirerende content die je doelgroep aanspreekt. Visueel sterke content werkt hier het beste voor, gebruik dus mooie foto's en inspirerende video's. Volgens de Meijer (2018) is het gebruiken van een poll ook erg belangrijk voor de stille volger. Wanneer je de kijker genoeg inspireert met sterke content verandert hij/zij vanzelf in een liker.

De liker
De liker is de volger die regelmatig jouw berichtjes op social media liket, maar daar verder eigenlijk niet zoveel mee doet. De liker heeft al een connectie met jouw merk, door bijvoorbeeld een eerdere aankoop, maar nog geen loyale fan. En daar liggen heel veel kansen voor mij. Van liker kun je namelijk ontzettend goed loyale fans maken. Een loyale fan is een soort ambassadeur voor jouw merk.

Je wilt dat jouw liker fan meer berichten gaat delen en vaker gaat reageren. Hoe doe je dat? Door te zorgen dat jij content deelt waarop ze wel moeten reageren. Speel in op problemen en vragen die je doelgroep heeft. Wanneer je camera's verkoopt zou je dit bijvoorbeeld kunnen doen door inspirerende foto's te delen, met uitleg hoe je de perfecte foto maakt.

Ik neem Ikea als voorbeeld. Ikea laat bij 'echte' mensen zien hoe ze een probleem oplossen. Bijvoorbeeld: 'Is jouw badkamer ook altijd zo'n rommel?'. 

De loyale volger
De loyale volger is de beste volger die je je maar kunt wensen. Dit is de volger die oprecht fan is van jouw merk en dit graag deelt met zijn of haar vrienden op de juiste manier. Dit doen ze door te liken, reageren en door het delen van voor hun relevante content. Loyale volgers zijn bijna altijd ook loyale klanten, zet ze daarom ook in als ambassadeurs.

Houd de loyale volger betrokken door ze te betrekken bij nieuwe ontwikkelingen. Vraag ze naar hun mening en beloon ze af en toe voor hun loyaliteit. Bijvoorbeeld door een foto van hun met jouw dienst te delen in je Instagram story.

De klager
Van een klager een loyale klant maken is lastig, maar het is wel belangrijk dat je op de juiste manier met klagers op social media omgaat. Houd je hoofd koel, reageer zo snel mogelijk en blijf correct en beleefd.

Jouw volgers verwijderen
Door een kleinere groep van volgers is het percentage wat betrokken is bij jouw post hoger. Accounts die nooit klant gaan worden of die te ver van jouw onderwerp afliggen kun je beter gaan verwijderen.

Ik verwijder elke dag accounts uit het buitenland, die geen profielfoto hebben, accounts die heel veel mensen volgen en zelf weinig volgers hebben of accounts met een rare biografie.

Door dit te doen zal mijn betrokkenheid stijgen waardoor ik sneller een hoger percentage betrokkenheid heb. Je komt hierdoor sneller in de populaire posts die je bovenaan elke hashtag pagina ziet. Instagram kijkt namelijk naar het percentage betrokkenheid om te selecteren welke post populair is. En dus niet naar de meeste likes van alle posts in de hashtag groep.

Stel jij hebt 400 volgers waarbij je 20 reacties krijgt en 80 likes. Dan kom je eerder bovenaan dan iemand die 10.000 volgers heeft en 800 likes heeft. Het percentage is bij de eerste foto hoger dan bij het tweede account.

Liefs,
Manon

van der Heide, D. (2019, 21 november). Instagram 10 daagse - Dsocials

van https://www.dsocials.nl/instagram-10-daagse-2/

de Meijer, M. (2018, 27 juni). Dé 6 verschillende typen social media volgers - Slimmer Online. van https://slimmer-online.nl/social-media-volgers-6-verschillende-typen/

Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.