dinsdag 3 december 2019

DAG 6 VAN DE 10-DAAGSE INSTAGRAM CURSUS: HASHTAGS


Hashtags. Je ontkomt er bijna niet aan op Instagram. Hoe gebruik je hashtags op Instagram? Vraag je dat jezelf wel eens af? Hashtags zijn onmisbaar op Instagram. Maar hoe en welke hashtags kan je het beste gebruiken?

Ga op zoek naar relevantie hashtags die voor jouw bedrijf interessant zijn. Welke klanten wil je aantrekken? Nederlandse? Zoek dan vooral Nederlandse hashtags en niet op de internationale hashtags. Deze zijn vaak veel groter en hierdoor verlies je focus.


Hashtag apps
Er zijn Instagram apps zoals Hashtag Manager en Hashtag generator waardoor je goede hashtags kunt vinden, maar ik vind het persoonlijker veel beter om zelf op zoek te gaan naar hashtags. In hashtag apps worden vaak de grootste hashtags gepakt. Als je op een hashtag zoekt in Instagram kun je ook relevant hashtags zien bovenin je scherm.

Tips voor hashtags

  • Voeg grote en kleine hashtags samen om de perfecte combinatie te krijgen. Klein: 1000 - 10.000, middel 10.000 - 60.000 en groot: meer dan 70.000.
  • Gebruik alle 30 hashtags. Het is een fabel dat dit niet mag of als spam wordt gezien.
  • Gebruik ook niet alleen hele kleine hashtags omdat minder mensen jouw post dan zien.
  • Je bent na 2 tot 3 uur minder zichtbaar in de hashtag feed omdat je niet meer bij recente posts staat. 
  • Bij een hashtag krijg je onder de zoekbalk ook gerelateerde hashtags. Gebruik deze ook.
  • Gebruik ook hashtags in Instagram stories. Deze komen in het zoekscherm.
In de blog van Frankwatching geeft hij 266 tips voor hashtags die je bereik vergroten. Deze hashtags ga ik vanaf nu dan ook inzetten. 


Succes van je hashtag meten
Je kan je succes van je hashtags meten. Dit doe je door naar je statistieken te bekijken bij een post. Swipe omhoog en bekijk weergaven door hashtags. Dit gaat over het algemene bereik via hashtags. 
Ik vind dat ik veel interactie heb door hashtags. Bijna de helft, zoals je kunt zien op de foto.

Hashtags volgen
Je kan tegenwoordig hashtags volgen. Zoek deze relevante hashtags dan op en volg ze. Zo kan je gemakkelijk de interactie aan gaan met potentiële klanten zonder dat het je veel moeite kost, want je komt ze al tegen in je tijdlijn.

Je komt niet alleen bij de populaire hashtags door veel volgers te hebben. Het gaat om de verhouding van interactie. Iemand met 100 reacties en 600 volgers komt eerder bovenaan dan iemand met 10.000 volgers en 20 reacties.

Met hashtags heb ik al veel ervaring. Ik merk ook dat dit niet meer een struikelblok voor mij is.

Liefs,
Manon

van de Ketterij, B. (2019, 31 juli). 266 Instagram-hashtags die je bereik vergroten [infographic], van https://www.frankwatching.com/archive/2018/03/16/266-instagram-hashtags-die-je-bereik-vergroten-infographic/

van der Heide, D. (2019, 21 november). Instagram 10 daagse - Dsocials
van https://www.dsocials.nl/instagram-10-daagse-2/

Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.