dinsdag 3 december 2019

DAG 5 VAN DE 10-DAAGSE INSTAGRAM CURSUS: ADVERTEREN


Het adverteren van je content. Iets wat ik tot op heden nog niet heb gedaan. Dag vijf staat compleet in het teken van adverteren. Want, hoe adverteer jij jouw content?

Overtuigende content

We kunnen tegenwoordig alles online vinden. Voor we een grote aankoop gaan doen zoeken we op het internet de laagste prijs, de specificaties en of het gratis wordt thuisbezorgd. Informatie is er overal en daarom is het belangrijk te laten zien waarom jij anders bent.

Laat zien dat jij verstand van zaken hebt door content te maken waar mensen ook echt iets aan hebben. Schrijf geen teksten waarin je het alleen over jezelf hebt of waarin je wilt verkopen. Je kunt het beste over jezelf hebben, maar maak hierbij altijd een link naar je klant toe. Wat heeft hij/zij eraan? Mensen zijn lui en soms egoïstisch. Er moet altijd een reden zijn om te reageren of om uiteindelijk te kopen.

Sales te verhogen met advertenties
Instagram adverteren is een goede manier om je sales te verhogen. Met Facebook advertenties alleen zul je niet veel verkopen. Het is een combinatie van een goede landingspagina, Instagramprofiel en doelgroep.

Instagram advertenties inzetten? Als je bijvoorbeeld een nieuwsbrief hebt, of een e-book. Als je deze alleen promoot in je huidige netwerk zul je er niet veel klanten aan overhouden. Door nieuwe mensen te bereiken met jouw advertentie zul je naast bekendheid ook klanten overhouden. Maar dit is alleen als je jouw doelgroep aanspreekt met een boodschap die voor hen interessant is. Als je gaat adverteren met een dienst alleen voor ondernemers dan moet je deze groep ook inzetten en niet iedereen. Ik denk dat het voor mij relevant is om te adverteren voor nieuwe klanten, een grote doelgroep dus.

Geld
Het dingetje waarom ik niet adverteer. In het begin hoef je niet veel geld in te zetten. Enkele euro's per dag om zo jouw doelgroep goed te leren kennen en te testen welke foto's en teksten het beste werken voor jouw ideale klant.

Ga niet zomaar adverteren zonder plan want hierdoor gooi je geld weg. Bedenk eerst wat je wilt adverteren en bedenk daarbij ook dat sales niet in 1 keer gaan.

Maar waarom zou je adverteren? 
Organisch groeien is natuurlijk top, maar marketing bestaat niet uit één stuk. Door meerdere middelen in te zetten zoals adverteren, een mailinglijst en organische groei zul je vanaf verschillende kanten gaan groeien. Adverteren is ook perfect voor het verkopen van kleinere producten of diensten. Een grote aankoop zullen mensen online niet snel doen. Adverteren moet dus niet, maar kan je wel helpen. Je kunt al voor 1 of 2 euro per dag adverteren voor meer website bezoekers.

Volgens de blog van Frankwatching, is adverteren op Instagram vooral goed voor:

  • Branding-advertenties
  • Loyaliteitsacties gericht op bestaande klanten
  • Meer volgers genereren
  • Inspelen op gebeurtenissen
  • Naamsbekendheid vergroten
  • Promoten van nieuwe en bestaande producten


Facebookpixel
Heb je al een website. Dan kun je Facebookpixel installeren. Dit is een stukje code die jij in jouw website implementeert. Hierdoor slaat de pixel de gegevens van deze persoon op. Je kan van deze mensen namelijk 180 dagen lang een doelgroep aanmaken in Facebook. Zo kan je mensen een advertentie laten zien die anders is dan iemand die jou nog niet kent (see fase). Hier heb je wel de cookieverklaring voor nodig. Die heb ik op mijn blogsite al gezet.

Instagram adverteren kan je gewoon aanklikken bij het kopje Plaatsingen.

In het nieuwe jaar of volgend semester wil ik zeker kijken wat het effect van adverteren kan zijn voor mijn onderneming.

Liefs,
Manon


Groenhof, N. (2019, 31 augustus). Adverteren op Instagram? Dit is hoe het werkt.  van https://www.frankwatching.com/archive/2015/10/01/adverteren-op-instagram-dit-is-hoe-het-werkt/ 


van der Heide, D. (2019, 21 november). Instagram 10 daagse - Dsocials

van https://www.dsocials.nl/instagram-10-daagse-2/


Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.