woensdag 27 november 2019

Onderzoek naar Instagram Highlights en Stories


Instagram Highlights, gebruik jij dat al voor je Instagram? Ik vind het zonde dat je mooie creaties maakt voor je Stories en dan verdwijnt die foto na 24 uur. Instagram heeft echter een leuke tool ontwikkelt waardoor je je hoogtepunten wel blijvend kan tonen aan de buitenwereld.

Instagram Stories
Laat ik beginnen met vertellen waarom Instagram Stories erg belangrijk zijn voor je Instagram strategie. Het neemt niet veel tijd in beslag en geeft je zaak gegarandeerd een boost. Het is easy-peasy en je bereikt er een heleboel mensen mee. Tips voor Instagram Stories
  • Gebruik altijd de locatie stickers. Zo zien je volgers waar je bent en waar het verhaal zich afspeelt. Je bent dan ook zichtbaar in de locatietag en dit is een extra mogelijkheid om gevonden te worden.
  • Gebruik goede #. Zorg dat je content wordt gezien. Ook hier mag je hashtags gebruiken.
  • Kijk na wie je stories gezien heeft. Dit geeft je extra kansen om met hen in contact te komen. Ga aan de slag met hun content. Volg, like en comment. 
  • Een fijne app om mooie stories mee te maken: Canva.
Een storie is 1080 x 1920 pixels. Canva heeft standaard templates voor Stories. Wil je ze zelf maken in Photoshop? Dan is die afmeting handig. Ik heb besloten om het via Canva te doen om mezelf tijd te besparen. 

Instagram Highlights
Instagram Highlights zijn eigenlijk de Stories die je langer kan blijven vasthouden onder de hoogtepunten. Je kunt jezelf afvragen waarom je hoogtepunten wilt maken. Welke facetten van je bedrijf wil je uitlichten? Ik wil behind-the-scenes uitlichten, dingen over mezelf, school & fotoshoots zelf. 

Uit mijn bronnenlijst heb ik verschillende tips gevonden over de highlights die ik wil delen met jullie:
  • De mogelijkheid bestaat om meerdere hoogtepunten toe te voegen. Maar er zijn er maar vier zichtbaar gelijk op je pagina. Het is dus belangrijk om te kiezen wat je wilt laten zien.
  • Als je een nieuw hoogtepunt plaatst, zal het vorige hoogtepunt naar rechts schuiven. Kies de juiste strategie en weet wat je op welke plaats wilt laten zien.
  • Belangrijke content zet je best in het meest linkse hoogtepunt. Die klikken je volgers vaak het snelste aan.
  • Kies de juiste branding - ook voor de omslagfoto van je hoogtepunt.
  • Pas met 10k volgers kan je een link toevoegen. Helaas, nog 9000 te gaan.
  • Zet instructies in je hoogtepunt zodat je verkeer naar je website, bio of producten kan sturen.

Wat voor Instagram Highlights wil ik maken? 
Ik heb even gekeken of er ook apps bestaan om highlights mee te maken en een klein onderzoekje gedaan naar wat ik zelf wil.

Dit is mijn feed. Ik vind het een rustige uitstraling hebben, met een warm tintje. Dit wil ik ook wat terug laten komen op mijn Instagram Highlights.


Er bestaat een app voor de hoogtepunten. Ik vind dit leuke voorbeelden, maar ik denk dat ze te druk zijn voor mijn Instagram profiel. Ik vind het niet bij het geheel passen dus na de app te hebben geopend, heb ik hem ook gelijk weer verwijderd. 


Als ik deze met z'n drieën vergelijk, vind ik de middelste voor mij het fijnste ogen en het meest bij mij passen. De rechter is mij te druk en ik vind de hoogtepunten ook niet bij de foto's passen. De linker en middelste zijn meer in mijn straatje. Ik denk dat ik dan toch neig naar alleen een hoogtepunt laten zien met een kleur.


Dit zijn mijn hoogtepunten geworden. Ik ben er erg blij mee omdat het veel rust uitstraalt, wat goed past bij mijn foto's. Dit vind ik leuker dan met icons erin.

Liefs,
Manon

Bronnenlijst:
Be Socialized. (2018, 28 mei). Vijf voorbeelden van toffe Instagram Highlights [gifjes] | Be Socialized. van https://www.besocialized.nl/blog/vijf-voorbeelden-van-toffe-instagram-highlights-gifjes
meeus, K. (2019, 11 september). Hoe gebruik je Instagram Stories voor je business? van https://www.sprankelonline.be/hoe-gebruik-je-instagram-stories-voor-je-business/
Mertens, L. (2019, 16 september). Zo gebruik je Instagram Hoogtepunten of ‘Highlights’ voor je bedrijf. van https://www.lincelot.com/instagram-hoogtepunten/

Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.