woensdag 27 november 2019

DAG 2 VAN DE 10-DAAGSE INSTAGRAM CURSUS: JE INSTAGRAM STORIES



Wat een feestje! We gaan vandaag bezig met de instagram highlights en stories. Iets waar ik echt nog te weinig gebruik van maak. Alle content die ik vanaf nu ga maken heeft 1 van deze twee doelen; educatief of entertainment.
Meer volgers krijgen op instagram? Dat klinkt toch als muziek in je oren. En zeker als ondernemer wil ik graag groeien en ook echt klanten krijgen via instagram.

  • Mensen hebben het gelijk door als je volgers koopt.
  • Die volgers reageren niet.
  • Deze volgers gaan niks bij je kopen want die mensen zijn je doelgroep niet of spreken niet eens jouw taal.



Er bestaat hier geen snelle oplossing in. Indien je niet Kim Kardashian heet ga je niet binnen enkele weken tienduizenden volgers hebben. Je kan ze natuurlijk kopen of gebruik maken van een robot, maar uiteindelijk moet je hiervoor oppassen, want:


Als tip geeft Debra: Kijk bij concurrenten welke hashtags zij gebruiken en welke mensen op foto's reageren van jouw concurrenten. Dit zijn ook jouw potentiële klanten. Dit is niet kopiëren maar slim nadenken. Je steelt deze mensen niet weg, maar je laat ze kennis maken met jou.

Instagram Stories en Highlights
Je bent vast wel bekend met de Instagram Stories en Story Highlights. De rondjes die je onderaan het profiel ziet en boven je instagram feed. Zie het als een soort portfolio voor nieuwe klanten. Als je een leuke story hebt gemaakt, kun je rechtsonder op 'uitlichten' klikken. 
De highlights zijn super handig omdat stories na 24 uur weer verdwijnen. Hierdoor kan je jouw stories toch nog laten zien aan je volgers.

Ik heb een uitgebreide blog gemaakt over mijn Instagram Stories en Highlights. Die kun je hier vinden.

de WHY achter je bedrijf
Het is belangrijk dat je branding en je stijl bij jouw bedrijf passen. Daarom is het belangrijk om je WHY te vinden. Schrijf duidelijk op waarom je doet wat je doet. Waarom ben jij begonnen met je bedrijf en wat is je missie? 

Waarom ik ben begonnen met mijn bedrijf? Dit is omdat ik een passie heb voor sociale contacten en fotografie. Ik ben graag onder de mensen en leer ieder uniek mens beter kennen. Dit vind ik een perfect combinatie om als bedrijf te combineren. Ik ben portret en personal branding fotograaf. Ongedwongen, warme en moody foto's is wat je krijgt als je mij inhuurt. Naast het fotograferen van portretten, verzorg ik ook de content voor bedrijven. Je kunt denken aan bedrijfsfotografie en productfotografie. Mijn missie om foto's te maken uit jouw leven. Foto's waarin je jezelf herkent, niet te geposeerd maar toch stijlvol.

De beste merken hebben een why die gedreven is vanuit waarom ze iets doen, niet wat ze doen. Kan jij vertellen wat je doet zonder te zeggen wat je doet? 

Ik laat mensen stralen door ze op hun beste moment vast te leggen.

Deze dag heb ik vooral gekeken naar mijn Instagram Stories en de waarom vraag. Waarom ben ik mijn bedrijf begonnen? Ik heb echt even het gevoel gehad, dat ik weer terug ging naar de basis. Een fijne dag van de cursus.

Liefs,
Manon


van der Heide, D. (2019, 21 november). Instagram 10 daagse - Dsocials
van https://www.dsocials.nl/instagram-10-daagse-2/


Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.