dinsdag 19 november 2019

Cor Hospes | De power van een contentplatform

Hoe leuk is het om tijdens de opleiding verschillende gastcollege's en masterclasses te krijgen van inspirerende mensen in mijn toekomstige werkgebied. Wij hebben Cor Hospes op bezoek gehad op 11 november voor een masterclass.

Cor Hospes is een inspirerende storyteller en content marketeer. Hij ziet contentmarketing vaak verkeerd uitgevoerd worden bij organisaties. In zijn nieuwe boek 'De power van een contentplatform' legt hij uit hoe je dat wel voor elkaar kunt krijgen.

Een kleine research voordat ik naar de masterclass ging, dat is wat ik altijd doe. Ik was niet gelijk onder de indruk van zijn socials, maar wel nieuwsgierig wat hij had te vertellen. Contentmarketing word gezien als nieuwe vorm van reclame, maar Cor ziet dat anders. 'Als je morgen een blog post, krijg je volgende week niet direct extra sales. Je doet contentmarketing niet voor sales. Je doet het om relaties met je publiek op te bouwen, om fans te maken'.

Ik moet eerlijk zijn dat ik verward raakte door de masterclass. Heeft social media dan echt geen toekomst? Hoe gaan we die media dan gebruiken? Het heeft even moeten bezinken en ik denk dat het boek lezen hierbij gaat helpen. Maar, wat heb ik uit de masterclass gehaald voor mijzelf?

Leid je publiek naar je eigen platform.
De plek waar jij rechtstreeks met je publiek een relatie op kunt bouwen is je eigen platform. Leid je publiek vanuit jouw Social Media kanalen naar je eigen platform. Ik ben heel erg gefocust op het groter worden op Social Media. Omdat mijn potentiële volgers vooral op Instagram zetten, zit mijn gehele focus daarop. Ik ben het er niet mee eens dat je alleen op je eigen platform actief moet zijn. Wat ik wel meeneem; minder blindstaren op het Social Media aspect, maar ook mijn eigen platform, in dit geval; website, actief te houden.

Maak eerst fans, dan pas volgers.
Dit is een punt waar ik echt aan moet gaan werken. Mijn impulsiviteit zorgt ervoor dat ik soms te snel dingen online wil gooien. Ik kom met een product, terwijl de fans er nog niet zijn. Dit wil ik de komende tijd echt gaan opbouwen door mijn positie van mijn bedrijf duidelijk te hebben.

Dit komende semester ga ik het boek van Cor Hospes lezen. Ik benieuwd of ik door middel van het boek nog meer tips eruit kan halen, die ik in de praktijk toe kan passen.

Liefs,
Manon

Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.