woensdag 2 oktober 2019

Ontbijt bij The Breakfast Club | COACHING - LOGBOEK 1


Hoe leuk zijn de niet-geplande afspraken én dan ook nog een lekkere afspraak met een ontbijt bij Stek in Leeuwarden?!

Om zakelijke fotografie meer op mijn Instagram terug te laten komen, heb ik eerst, via ondernemers die ik al ken, op zoek gegaan naar andere bedrijven én ondernemersgroepen om mij eventueel in te verdiepen. Toen kreeg ik een berichtje van een klasgenoot, van een ondernemer die last-minute een fotograaf zocht voor 'The Breakfast Club'.

The Breakfast Club is een ondernemers community, opgericht door Maxime. Maxime had een ambitie en wilde heel graag haar eigen onderneming starten. Steeds vaker zag zij ondernemende vrouwen voorbij komen op Instagram en ze dacht: ''Deze dames wil ik ontmoeten''. Daarom heeft ze The Breakfast Club georganiseerd. Het maakt niet uit of je net je onderneming bent gestart, of al een tijd bezig bent. Bij The Breakfast Club kan je in de ochtend én lekker ontbijten én lekker sparren met andere ondernemers. Ze zochten een fotograaf om dit event vast te leggen, maar ook bij te wonen.
Wat ik heb geleerd? 
Allereerst was dit mijn eerste ontmoeting met ondernemers in de buurt. Ik vond het onwijs spannend om zo last-minute aan te schuiven, maar ik was al gauw op mijn gemak. De ondernemers waren geen fotografen, maar zaten in andere vakgebieden. Ik heb verschillende ondernemers gevraagd wat voor foto's hun graag willen, en dit werd vaak herhaald met; ''foto's waarbij we onszelf herkennen, ongedwongen niet geposeerde foto's''. Ik heb de meiden toegevoegd op de Socials om misschien hier ook wat mee te doen d.m.v een zakelijke fotoshoot. Ook in mijn bedrijf heb ik wat belangrijkere lessen geleerd. Ik moet mijn bedrijf niet langer meer als hobby zien, maar als écht mijn bedrijf. Daarnaast moet ik mij meer verdiepen in de prijscategorieën en een goed zichtbare website.

Ik heb aan deze ontmoeting met deze ondernemers heel veel gehad. Ze organiseren vier keer per jaar een breakfast meeting in Leeuwarden en voor de volgende sta ik al aangemeld.

XOXO Manon

Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.