maandag 12 augustus 2019

Mijn strijd tegen de kilo's | Week 6


Inmiddels ben ik alweer meer dan zes weken bezig met mijn dieet aka gezonde levensstijl. Wie had dat gedacht? Ik had in het begin in ieder geval nog moeite om dit te beseffen. Ik eet nu mijn eieren, vegetarisch vlees en kwark weg alsof het een grote zak ham-kaas chips is.

Wat er is veranderd in deze zesde week? Ik werk. Ja, ik! Een fulltime baan in de zomervakantie en naast mijn studie minimaal 5 uur in de week. Het is een baan in de huishouding in een hotel hier vlakbij. In vorige blogs schreef ik al dat ik 0 conditie heb. En dat is met de eerste week van mijn werk ook gebleken. Het is een hotel met 3 verdiepingen én trappen. Dit in combinatie met het intensieve schoonmaken van de kamers hebben ervoor gezorgd dat ik veel meer vet verbrandt dan normaal.

MY FITNESS PALL APP
Ik heb een app op mijn telefoon; My Fitness Pall app waarbij ik mijn kcal op een dag bijhoudt. Ik doe dit graag zodat ik overzicht heb in wat ik eet. Een beetje een obsessie met getallen. Ik zat op 1500 kcal wanneer ik een dag lichte inspanning heb, maar nu ik deze baan erbij heb, eet ik een maaltijd meer op werkdagen. Ik merk dat mijn lichaam daar echt naar verlangt. 

CHEATMEALS

Ik wil deze week een keer mijn cheatmeals laten zien. Gemiddeld één keer per week trakteer ik mijzelf op een maaltijd met meer kcal of een lekker tussendoortje waar ik lang naar heb verlangd. Dit doe ik zodat ik het beter volhoud om deze levensstijl aan te houden. Ik wil niet het gevoel hebben om een dieet te volgen, maar dit echt een lange tijd vol te houden. Misschien wel voor altijd? 


HOEVEEL KG BEN IK DEZE WEEK KWIJT? 
Met een goed gevoel ging ik deze week op de weegschaal.

Mijn begingewicht op 3 juli 2019 was 108.2 kg. 
Mijn gewicht vandaag op 12 augustus is 104.9.  Dit betekent dat ik de deze week 0,8kg kwijt ben. 

In totaal ben ik nu -3.3 kg kwijt.

Op de hoogte blijven van Manon blogt? Volg mij dan via Instagram en/of Facebook. Je kan mij ook op Youtube vinden! 


XOXO Manon

5 opmerkingen

 1. Netjes gedaan zeg! En door al dat bewegen zul je ongetwijfeld ook kilo's gaan verliezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat ben je goed bezig op naar de volgende kilo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed van je! Ik ben 1,5 jaar terug in totaal 10 kg afgevallen door te Bodieboosten. Dat is bewust eten en 2x per week verplicht snoepen. Werkte voor mij heel fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent een topper Manon, en bovendien goed bezig. Niet een crash dieet volgen, het gewicht dat je daarmee verliest, zit er later zo weer aan, maar de weg van de geleidelijkheid. Ga zo door!.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat goed van je! Ook goed van je dat je een cheatdag houdt, is toch een beloning voor jezelf!
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.