maandag 22 juli 2019

Mijn strijd tegen de kilo's | Week 3

De derde week en voor mij nu ook de moeilijkste week. Afvallen / een gezonde levensstijl aangaan heb ik flink onderschat. Wat begon met deze gezonde foto met druiven eindigde met ..... 


AFVALLEN OF EEN LEVENSSTIJL? 
Ik geef het gelijk toe. Het valt mij een stuk zwaarder dan ik stiekem had verwacht. Ik begin met -1.3kg die eraf is. Het is een fijn gevoel dat ik ben afgevallen maar als ik eens na ga hoeveel ik nog kwijt wíl, word ik een beetje wanhopig. Ik heb besloten om mij niet meer de grote doelen te stellen. Ik merk dat ik te streng wordt voor mijzelf. Mensen zeggen vaak; 'ben je nu op dieet of is dit je levensstijl?' Mijn levensstijl bestond uit chips en kant-en-klaar maaltijden. Ik probeer het. Maar het voelt als een dieet en (nog) niet als een levensstijl.

HET ZWAKKE MOMENT
En toen was het dinsdag avond. Excuus excuus dat deze blog nauwelijks tot geen foto's bevat. Dinsdag was de dag dat alles mis ging. Ik heb chips gehad. Een zak chips nog wel. En voel ik mij schuldig? Ja, nu wel. Maar de dag en de dag erna totaal niet. Eerlijk? Ik was er aan toe. Een cheatdag of een cheatmeal zoals ik het noem. Maar het is wel duidelijk. Ik kan de chips niet altijd weerstaan. Dankzij een peptalk van een vriendin ben ik de dag erna gelijk weer goed aan de gang gegaan. Mijn weegmoment duurde nog even. Ik kan nog wat gram kwijt zijn voor het weegmoment.


HOEVEEL KG BEN IK DEZE WEEK KWIJT? 
Met een kleine spanning stond ik vanochtend op de weegschaal. Wees lief voor mij ... 

Mijn begingewicht op 3 juli 2019 was 108.2 kg. 
Mijn gewicht vandaag op 22 juli is 106,6. Dit betekent dat ik de deze week 0,3kg kwijt ben. 
In totaal ben ik nu -1,3kg kwijt.


Ik ben best teleurgesteld in deze week. Ik heb het idee dat ik er niet alles uit heb gehaald. Wel ben ik blij dat er toch 300 gram af is. Volgende week hoop ik op een beter resultaat. 

Op de hoogte blijven van Manon blogt? Volg mij dan via Instagram en/of Facebook. Je kan mij ook op Youtube vinden! 


XOXO Manon

8 opmerkingen

 1. Ik vind het knap hoor. Je hebt echt wel doorzettingsvermogen nodig om te kunnen afvallen en je eetgedrag aan te kunnen passen.

  En een cheatday/cheatmeal moet ook wel kunnen af en toe. Die heeft iedereen wel.

  Bettie
  www.thewildflowerhippie.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Zeker, alleen kan ik beter niet cheaten met het geen waar ik gewoon geen afstand van kan doen merk ik.

   Verwijderen
 2. Afvallen blijft moeilijk, ik weet het als geen ander. Ik merkte dat echt veeeeeeeeeel groente eten mij hielp, iets met betere vertering. Schreef er een blog over. En heb net chocola gegeten. Maak het niet te streng, ga meer bewegen en gun jezelf iets lekkers, dan zijn de gezondere keuzes makkelijker (lukt niet iedere dag, maar iedere dag die het lukt is er één). Succes en laat je niet kiesten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groenten vult ook enorm inderdaad. Goed dat je daar zelf ook mee bezig bent!

   Verwijderen
 3. Ach, toch weer 300 gram eraf. Beter dan niks!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blijft een lastig iets afvallen....

  BeantwoordenVerwijderen

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.