maandag 15 juli 2019

Mijn strijd tegen de kilo's | Week 2


Inmiddels ben ik overladen door lieve reacties. Mensen die zich herkennen in mijn verhaal. Mensen die mij supporten. Het doet mij goed en ik merk dat ik hierdoor met frisse moed aan mijn tweede week ben begonnen. Maar .. wat zei de weegschaal? En heb ik gezond gegeten? 

De tweede week is met volle moed van start gegaan. Ik merk dat ik steeds meer handigheid in het zoeken naar gezond voedsel ben gaan krijgen. Waarbij ik de eerste week vooral lette op de kcal in een gerecht, heb ik mij daar deze week een stuk minder mee bezig gehouden.


Doordat ik nu een stuk meer groentes eet, kan ik veel variëren in het avond eten merk ik. Ook begint mijn huid een stuk gezonder eruit te zien. Ik heb de laatste tijd veel last gehad van oneffenheden en ik merk in deze tweede week dat dit ook weggaat. Ik wist dat gezonde voeding veel kon doen met je lichaam, maar dit is het bewijs maar weer.

Met het boodschappen doen afgelopen week heb ik vooral groentes gekocht met vegetarisch vlees. Dit kan ik op verschillende dagen gaan wisselen. Bijvoorbeeld een dag met rijst, op een wrap of een keer met alleen gegrilde groentes.

Wat je hier links ziet? Dit zijn vegetarische visticks van de Albert Heijn, met paprika en champignons in een kokos limoen sausje. Geserveerd met rijst was het een heerlijke maaltijd.


TUSSENDOORTJES
Hetgeen waar ik het wel elke dag heel moeilijk mee heb; tussendoortjes. De moeilijke tijden van 16:00 uur en in de avond na 20:00 uur. Dit zijn de momenten waar mijn buik mij letterlijk als een magneet naar de koelkast trekt.
Ik heb van mijn zus dit schattige koekje gekregen. Een gember koek. Daarnaast zorg ik dat ik fruit varieer als tussendoortje. Een appel, sinaasappel, mandarijn of aardbeien. Het is wel een keertje mis gegaan, toen heb ik onderweg een croissant gekocht ...

SPORTEN
Wie had dat gedacht?! Sporten en ik. Ik en sporten. Nou ik niet ... Een vriendin van mij is gaan sporten vlakbij de school waar ik na de zomer ga studeren. Ze heeft een sportpas waar je vrijblijvend iemand mee kan nemen. Ik heb echt een hekel aan de sportschool, maar vooral omdat ik daar alleen sta te zweten. Ik heb aangegeven dat ik deze uitdaging met haar wil aangaan. Maar .. nu eerst nog naar de sportwinkel voor een sportoutfit.

HOEVEEL KG BEN IK DEZE WEEK KWIJT? 
Met een kleine spanning stond ik vanochtend op de weegschaal. Wees lief voor mij ... 

Mijn begingewicht op 3 juli 2019 was 108.2 kg. 
Mijn gewicht vandaag op 11 juli is 107,9. Dit betekent dat ik de deze week 0,7kg kwijt ben. 
In totaal ben ik nu -1,3kg kwijt.

Mijn streven is -30kg. Dus 78,2 is mijn streefgewicht. Ik ga het niet met datums vaststellen wanneer ik dit wil bereiken om teleurstelling te voorkomen.

Vanaf nu ga ik dan ook elke week een update geven door middel van een blog, hoeveel kg ik ben afgevallen en hoe mijn week is gegaan. Ik hoop dat ik door het delen van mijn gewicht en openhartig praat over mijn etensgewoontes een stok achter de deur krijg en deze poging gaat lukken.

Op de hoogte blijven van Manon blogt? Volg mij dan via Instagram en/of Facebook. Je kan mij ook op Youtube vinden! 

XOXO Manon

Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.