donderdag 11 juli 2019

Je eigen website zelf bouwen? mijn ervaring met wix.com


Ben je net een eigen onderneming gestart en op zoek naar een gemakkelijk programma om een je website te bouwen? Ik ervaar zelf dat de stap naar een eigen website maken voor veel ondernemers erg groot is. Het liefst gaan we het uitbesteden aan webdesigners, maar stel dat je nog geen budget hebt. Wix.com bied dan een gemakkelijke en goedkope oplossing.

Toen ik mijn fotografie serieus wou gaan inzetten en een klantenkring wou opbouwen, ging ik op zoek naar mogelijkheden voor een website. Wordpress was al snel een drempel te ver. Al die codering was abracadabra voor mij en zo kwam ik op Wix. Als je jouw portfolio wil delen of een simpele website of blog wilt maken, vind ik Wix erg geschikt om te beginnen.

Hoe werkt Wix? 
Als je begint met een website kan je kiezen tussen twee opties. Een gemaakte template of een blanco website. Als je jouw website in zeer korte tijd online wilt zetten is een template een ideale oplossing.
Daarnaast kan je jouw template ook heel simpel aanpassen en kleuren veranderen.


Voordelen van Wix

 1. Wix is erg makkelijk in gebruik. Je hoeft geen programmeur te zijn om hier een professionele website uit te bouwen. 
 2. Bij Wix kan je kiezen om een volledig pakket op je website te zetten. Dit betekent dat je niet alleen je website via Wix kan doen, maar ook je e-mail adres en domeinnaam.
 3. Je hebt veel keuzes en opties in de templates. Voor elk soort bedrijf zijn er ook weer verschillende templates beschikbaar.
 4. In de website-editor kan je gelijk jouw mobiele versie van je website aanpassen en ook Wix doet dit voor je door je site mobiel vriendelijk te maken. Hierin kan je nog heel veel aanpassingen doen. Het scherm van je telefoon is natuurlijk een stuk kleiner. 
 5. De SEO van Wix is helemaal aangepast sinds kort. Je kunt per pagina trefwoorden toevoegen waardoor je goed vindbaar bent op Google voor potentiële klanten


Nadelen van Wix

 1. Wix is niet compleet gratis. Wanneer je de gratis versie gebruikt, zie je bovenaan je site een groot reclame bord van Wix.com. Je wilt dit natuurlijk niet en bent genoodzaakt een abonnement te nemen. Met een abonnement word de reclame verwijderd. Het abonnement is duur en moet je per jaar kopen.
 2. Wanneer je jouw website af hebt met een gekozen template, kan je niet makkelijk je template wisselen. Je moet dan alles opnieuw gaan invullen.
 3. Je vindbaarheid op Google is (nog) niet optimaal.Wix heeft een betere SEO maar het duurt wel lang voordat je zichtbaar bent in de zoekresultaten. Wix is nog druk bezig om dit te verbeteren.
 4. Contact opnemen met Wix is bijna onmogelijk. Ik heb regelmatig op het begin problemen ondervonden op de server. Ik wou dit terugkoppelen aan Wix maar er is geen telefoonnummer of e-mailadres aanwezig, maar alleen een helpdesk in het Engels.Ik zal er geen geheim van maken dat ik een Wix-fan ben. Voor mijn fotografie website is Wix een enorme uitkomst geweest. Mijn blog heb ik niet gemaakt met Wix.com, maar met Blogger. Wix.com is zo populair aan het worden, dat er nu veel updates en upgrades worden gedaan. Zoals, er bestond eerst geen mogelijkheid met betalen via Ideal in je webshop. Dit is inmiddels wel mogelijk.

Was jij al bekend met Wix.com? En waar heb jij jouw website mee gemaakt?

Op de hoogte blijven van Manon blogt? Volg mij dan via Instagram en/of Facebook. Je kan mij ook op Youtube vinden! 

XOXO Manon


1 opmerking

 1. Ik heb een Blogger blog en diverse Wordpress blogs, en daar ben ik ook wel heel tevreden over. Ik heb geen zin om nog weer nieuwe systemen te leren, aangezien deze ook goed werken : )

  BeantwoordenVerwijderen

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.