donderdag 23 mei 2019

Persoonlijke update: Ik ben geslaagd!


Hoera!! Ik heb na 3 jaar achter de schoolbanken te hebben gezeten als studerende fotografie nu mijn diploma versneld gehaald. Maar wat nu, na mijn studie? 

Drie jaar geleden heb ik besloten om na mijn studie grafisch ontwerper, ook nog fotografie te gaan studeren op dezelfde school. Ik was 20 jaar toen ik begon met deze studie, die officieel vier jaar zou gaan duren. Zelf had ik al ervaring in de fotografie; ik was al twee jaar bezig als hobby met familie's en groepen te fotograferen. In het tweede jaar heb ik dit aangegeven en was de mogelijkheid om de studie te versnellen naar drie jaar. Dit heb ik, samen met een paar andere klasgenoten dus ook gedaan.

Op 22 mei moest ik mijn laatste twee examenopdrachten inleveren en presenteren op school. Ik ben dwangmatig gaan controleren of ik alles wel goed heb opgeslagen op mijn USB. 'Mist er misschien iets? Heb ik ook echt alles goed opgeslagen?'. Gelukkig was dit wel het geval. Nadat ik ongeveer een kwartier heb moeten wachten (wat wel uren leek te duren), mocht ik weer terugkomen en hoorde dat ik geslaagd was. Ze geven bij ons geen cijfers maar een nummering in voldoende of goed. Ik ben met een volledige goed geslaagd! Jippie.


Expositie met examenwerk
Wanneer je denkt dat je na je examens helemaal klaar bent, die heeft het mis. Wij organiseren als examenklas nog een expositie in juni. Daar hangt ons mooiste fotowerk. Als je in de buurt bent; van 12 t/m 21 juni tussen 10:00 - 16:00 uur is de expositie te bewonderen in de Lawei in Drachten.

Maar wat nu.... na de studie? 
Ik heb tot afgelopen maart altijd gedacht om gelijk aan het werk te gaan. Het liefst als fulltime fotograaf, maar een parttime baan in de vormgeving ernaast leek mij ook een goede combinatie.
Toen ik een gesprek op stage had, kwam één van de fotografie docenten ermee dat er ook een studie gericht is op online marketing; online content creator. Het is een AD studie die nog maar een jaar bestaat op de NHL Stenden in Leeuwarden. De studie is gericht op fotografie, video, tekstschrijven en online marketing. Het klinkt als een perfecte studie naast de fotografie. Omdat ik ook mijn blog naast fotografie wil beheren, denk ik dat dit de aanvulling is die ik mis. De studie is ook maar twee jaar, anders denk ik dat ik niet meer een vervolg studie zou willen volgen die langer is.
In september begint de nieuwe opleiding. Ik kan mij nu eerst focussen op de fotografie, de expositie en mijn vrije tijd.

Op de hoogte blijven van Manon blogt? Volg mij dan via Instagram en/of Facebook. Je kan mij ook op Youtube vinden! 
XOXO Manon

9 opmerkingen

 1. Van harte. Altijd leuk om te slagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Lekker gevoel hè, om geslaagd te zijn. Heel veel succes met de expositie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je diploma! Ik heb ook altijd het gevoel dat bij fotograferen veel komt kijken. In die zin lijkt het me lastig als 'echte' fotograaf omdat tegenwoordig Jan en alleman foto's loopt te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd wat een fijn gevoel om geslaagd te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat jij fotografie hebt gestudeerd en daar nu in verder gaat met een nieuwe studie. Waarvan maak je graag foto's?

  BeantwoordenVerwijderen

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.