zaterdag 25 mei 2019

3 handige tips om snel (en gratis) aan volgers te komen op Instagram


We hebben allemaal die drang om zo snel mogelijk een groot aantal Instagram volgers te hebben. Misschien heb je ambities om Influencer te worden? Of heb je een bedrijfspagina die wel een boost kan gebruiken? Je wilt er niet voor betalen want wat is het nut van een heleboel volgers en het niet terug zien in de likes en reacties op je posts? Ik geef je drie simpele en basic tips om snel meer volgers te krijgen. 

1. Haal jouw doelgroep volgers naar jouw account toe.
Was het maar zo'n feestje dat je gelijk extra volgers en likes krijgt bij elke leuke foto van jezelf of je merk. Je ideale volger weet jouw Instagram nog niet te vinden als je nog maar net bezig bent. Maar dat betekent niet dat je moet wachten tot ze komen. Ga naar een collega Instagrammer die dezelfde doelgroep volgers heeft. Je kan in zijn/haar volgers lijst kijken of er accounts zijn die jou aanspreken. Daarna kan je ze gaan volgen en misschien volgen ze je wel terug. Wat ook een goede tip is om hun foto's te liken. Ik merk dat ik van deze techniek veel nieuwe volgers ontvang.

2. Maak jezelf vindbaar door te werken met de juiste #hashtags
Ik kan het maar niet vaak genoeg benoemen en delen #hashtags. Hashtags zijn heel erg belangrijk om je content online veel bekeken te laten worden. Hashtags worden gebruikt om onderwerpen te categoriseren. Instagram laat je tot 30 hashtags gebruiken per post, dat geeft jou dus dertig opties om ontdekt te worden. Mijn tip? Gebruik niet te populaire hashtags die miljoenen keren worden gebruikt zoals #selfie, #love. Omdat zoveel mensen deze hashtags al gebruiken, word jouw foto allang verder naar onderen in het overzicht geplaatst. Ik gebruik hashtags die aansluiten bij mijn doelgroep. Ze zijn dus wel minder populair, maar de mensen die erop zoeken zijn waarschijnlijk onderdeel van je directe doelgroep. Probeer relevante hashtags te gebruiken. Als je niet op de 30 hashtags komt, maar wel 20 hele sterke tags hebt gevonden, is dat ook goed. Je kunt de hashtags ook als comment bij je foto plaatsen i.p.v in de tekst. Ik doe vaak de helft in de tekst en de helft in de comments. Zo voorkom je teveel spam in je tekst die jouw volgers lezen.

3. Interactie is the 'key'
Wanneer ik dit als derde tip geef, bedenk ik mij gelijk; ik had hem bovenaan moeten zetten. Dit is het allerbelangrijkste. Actief posten en actief reageren. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld elke dag of om de dag een bericht post. Het moet duidelijk zijn wanneer je actief bent. Volgers wachten soms op een bericht van jou. Zorg er ook voor dat je de reacties die onder jouw posts worden gezet, beantwoord. Mensen nemen de tijd om te reageren. Om nog meer interactie te krijgen kan je spelen met je caption. Bijvoorbeeld om te eindigen met een vraag: 'Wat ga jij dit weekend doen? '. Zo krijg je ook sneller een reactie.

Meer volgers is fijn om jezelf of je merk te promoten. Zorg er alleen wel voor dat het altijd oprecht blijft. Ga de interactie aan en gebruik hashtags.

Op de hoogte blijven van Manon blogt? Volg mij dan via Instagram en/of Facebook. Je kan mij ook op Youtube vinden! 
XOXO Manon

Een reactie posten

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.