dinsdag 6 november 2018

Famke Louise: Docu | Top of flop?


De veelbesproken documentaireserie van zangeres Famke Louise is sinds zondag exclusief te zien op Videoland. Nieuwsgierig als ik ben, moest ik deze serie bekijken.

Famke Louise haar documentaire is de allereerste documentaireserie over de veel besproken Famke Louise. Wie kent haar nou niet? Ze is op tv geweest bij "Models in Paris", heeft dit jaar aan Expeditie Robinson deelgenomen en is in de muziek een carrière begonnen. In deze vierdelige serie zie je een compleet andere kant van de artiest naar voren komen en deelt ze veel persoonlijke kwesties waardoor de kijker haar van dichtbij leert kennen.

Het is een serie met veel contrast in haar leven: een carrière vrouw die tot het uiterste gaat vurses een jong maar ook onzeker meisje. Famke is zoveel besproken op de media met zowel fans als veel haters. Hoe deze dame zich hierin zich staande houdt, daar heb ik veel respect voor. Als ik Famke Louise op Google invoer kom ik veel biergooiende filmpjes tegen en echt de raarste ongein. Dit word ook door haar (voormalige) managers Bizzey en JayJay Boske gezegd.

"Wat mensen van Famke Louise vinden is een soort zwarte-pietkwestie, zegt Bizzey: ze houden van haar of haten haar, niemand is zonder mening."
En dit klopt, ook ik had een mening. We leven in een wereld waar wij onverschillig zijn en overal een mening op hebben. Famke Louise kende ik puur door haar deelname aan Models in Paris dus toen zij aankondigde om de muziekwereld in te gaan, stond ik niet op de eerste rij. Haar nummers draaiden veel op de radio en in cafeetjes maar het trok niet veel mijn aandacht om de nummers zelf te luisteren. Wel bleef het op Social Media steeds meer een veelbesproken onderwerp, vooral toen werd aangekondigd dat deze documentaire werd gemaakt. 

Ik draai mijn mening compleet bij. Sorry Famke. Zo'n powervrouw die knokt om staande te blijven, ondanks de reacties. Ik zou willen dat ik wat meer power zou hebben om net zo'n houding te creëeren. Ik denk dat het goed is, om de documentaire te kijken als ook jij een mening hebt gevormd over Famke Louise. 
De openhartigheid, haar onzekerheid maar het plezier in het maken van muziek. Dat is waar het om draait. 

Heb jij de documentaire al bekeken? Zo ja, wat vond jij ervan? 

Op de hoogte blijven van Manon blogt? Volg mij dan via Instagram en/of Facebook. Je kan mij ook op Youtube vinden!
XOXO Manon

17 opmerkingen

 1. Ik vind het zo erg voor haar dat er zoveel mensen zijn die haar haten en hele erge dingen zeggen over haar vader etc! Ik ga zeker kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt en dan de dingen die worden gezegd. Dat is echt niet meer dan belachelijk.

   Verwijderen
 2. Ik heb de docu (nog) niet gezien. Als ik eerlijk ben heb ik niks met haar maar ik vind haar wel super sterk. Je moet namelijk wel super goed in je schoenen staan om door te vechten voor wat je wilt met alle negativiteit die ze krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals ik ook al schreef, had ik eerst niks met haar nummers. Precies die vibe die ze geeft wat echt top is.

   Verwijderen
 3. Wie? Is het heel erg als ik dit zeg maar ik ken alleen de naam voor de rest nooit iets van gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ben jij de eerste die ik spreek die er geen mening van heeft! Haha

   Verwijderen
 4. Ik ken haar ook van Models in Paris. Daarin maakte ze op mij niet direct de reactie los die ik wel had bij Michelle Zwaal (love her!) maar dat mensen zo raar doen onder haar Insta snap ik werkelijk waar niet. Ik heb haar gezien in Expeditie Robinson en vond haar daar heel sterk. Ook weer heel bijzonder dat ze er daar zo snel uit lag. Ik denk wel eens (maar wie ben ik) dat ze niet populair is door haar gezichtsuitdrukking. Die is nogal bozig of zo/weinig lachen...Maar dat vind ik alleen maar real. En inderdaad wat Lotte zegt, als je zo door het slijk bent gehaald en doorgaat, ben je heel sterk. You go Famke!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende haar eigenlijk helemaal niet, totdat ze mee deed aan Jachtseizoen van Stuk TV, haha! Die documentaire wil ik in ieder geval zeker zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa! Die heb ik toevallig pas gisteren gezien omdat ik het niet eerder kon zien. Het is zeker een aanrader om die docu even te kijken. Niet zo zeer of je haar kent of niet maar gewoon hoe ze het allemaal deelt.

   Verwijderen
 6. Ik ken haar eigenlijk alleen van naam haha, verder geen idee wie het is. Maar vind dat soort docu's toch altijd wel mooi om te zien, van mensen die echt ergens voor gaan. Mocht ik tijd over hebben zal ik hem eens opzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies. Dat is ook de vibe die ik wil meegeven. Dat je moet gaan voor wat je wilt en niemand je moet tegenhouden. Zo brengt Famke dat ook, super tof!

   Verwijderen
 7. ik ken haar ook niet goed, ze maak soms leuke muziek. Wel benieuwd naar de docu!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de documentaire nog niet bekeken maar ik ben er wel benieuwd naar.. vooral omdat ik ook een hele enorme negatieve vibe over haar heb. Gewoon hoe ze zich presenteert maar hoe ze bij Robinson was dacht ik.. je bent anders je moet alleen misschien in een minder heftig milieu zijn..

  BeantwoordenVerwijderen

© Manon blogt. Made with love by The Dutch Lady Designs.